Jacqueline Hovenkamp

Mijn loopbaan ben ik begonnen als laborant bij het Unilever Research Laboratorium. Ondanks mijn interesse voor het vak Biotechnologie werd mijn belangstelling steeds meer getrokken naar de medewerkers binnen het bedrijf. Wat maakt dat het ene team wel goed draait en het andere niet? Wat drijft mensen en waar worden ze door gemotiveerd? Om hier meer invulling aan te geven heb ik de overstap gemaakt naar Human Research waar ik mij heb gericht op loopbaanbegeleiding en ontwikkeling van (buitenlandse) medewerkers. Na een korte loopbaan bij De Baak Management Centrum VNO-NCW heb ik in 2009 deze boeiende rol voortgezet als zelfstandig coach en trainer.

Ik heb de tweejarige opleiding tot Professioneel Coach gevolgd aan de Academie voor Coaching, gevolgd door een studie aan de Brainmanagement Mental Wellness Academy and sinds 2014 ben ik gecertificeerd voor DISC Persoonlijkheidsanalyses.

Al tijdens deze studie viel mijn positieve uitstraling bij medecursisten op. Mijn stijl kenmerkt zich door rust en vasthoudendheid. Al luisterend zie ik wat er gaande is en waar krachten, maar ook belemmeringen, iemands persoonlijke ontwikkeling beïnvloeden. Ik creëer een band van vertrouwen waardoor een veilig leerklimaat ontstaat waarin deelnemers zich vrij voelen om te bewegen. Als trainer wordt ik gewaardeerd om mijn helderheid en betrokkenheid.

Of lees de ervaringen van anderen.


De wind kun je niet veranderen, hoe je de zeilen zet wel.